Som man råber på Falkoner Allé…

 

Kære Bundsgaard.

Jeg har gerne villet brokke mig! Men når man står midt i en global pandemi, er det lidt svært.

Det ville være som at tage til de Paralympiske lege og klage over en fibersprængning.

Så derfor har jeg ikke begået offentligt brok utroligt længe.

Bevares, jeg har da været irriteret over at vi efter SYV måneder med Corona, stadig lider under at en kæmpedel af befolkningen stadig tror, et supermarked er en form for dagligvare-skolegård, hvor man kan stå og snakke i grupper fra to til seksten mennesker, endda helt uden at frygte, frikvarteret slutter.

Jeg så fire fyre af den slags i går, hvor de i en fiks kvadrille blokerede Nettos hylder med pålæg og dertil hørende, og først opgav denne så eftertragtede position, i tide til at kunne råbe aerosoler ind i min nakke, oppe bag mig i køen.

Jeg brokkede mig ikke, for vi har nået et stadium, hvor idioter ikke er de værste.

Jeg har langt mere brug for at beklage mig over fraværet af fakta. Jo, der kan være videnskabelig uenighed, og det er spændende, men når halvanden million mennesker er døde af en virus, og alle epidemiologer forklarer, den findes og er en faktor, så bliver jeg så træt af medier, der giver plads til Rasmus Nøhr/Saszeline/Mai Manniche-typerne, der får lov til at udstille deres idioti på talløse medieplatforme.

Ja, det er mediernes job at være kritiske, men for fanden ikke at betvivle fakta. Jeg er så træt af idéen om at alle synspunkter skal høres, uanset, hvor retarderede.

Ville de tage en person med i ”Debatten”, der betvivlede tyngeloven, og hvordan skulle han vinde diskussionen, uden at lette fra gulvet? Eller hvad med diskussionen om tidligere pension? Skal der altid være en neandertaler med, og hvad gør vi så, når Asger Aamund er på ferie?

Udover de sociale medier – Ja, helt ude i virkeligheden! – har jeg de seneste måneder mødt adskillige mennesker, der råbte løs om deres helt specielle syn på Coronavirussen: At vi andre var ”får” og at folk, der gik med maske skulle få et liv eller skamme sig. Alt fra enkelte udråb til en mand, der svovlende irettesatte samtlige, han passerede.

Det kan selvfølgelig skyldes de vanskeligheder, sådan en pandemi sætter distriktspsykiatrien i, men jeg tror også at manglende tiltro til medierne bærer en del af ansvaret.

Danske medier må meget gerne lave skandaler, absurditeter og click-baits. Hvis de nu absolut skal…

Men lige indenfor emner som Covid-19 og Klimaforandringer kunne det være rart, hvis de ubetinget anerkendte fakta. Altså de fakta, der findes! Ikke dem, tilfældige mennesker digter på Youtube.

Jeg er med på at medierne gør hvad de kan, for at få forretningen til at løbe rundt, men idéen om at alle kneb gælder, bare forbrugerne ender med at levere et saliggørende klik, har gjort at skræmmende mange mennesker tror at sandheden er relativ. Derfor har vi brug for et objektivt, statsligt medie, hvor man kan have en saglig debat, uden den er fyldt med yderligtgående freaks, der er valgt for deres evne til at mene noget grotesk, helst råbende i munden på hinanden.

Næh, vent. Jeg går op på loftet og hænger mig.

KH Dorset.