Glædelig baghjul

Kære Dorset

“Alle taler om det – ingen gør noget ved det!” 

Bare rolig. Det er ikke vejret, som det her handler om her. Så vi behøver ikke tilkalde Niels Ratzer til at fyre den der trommehalløj af, som de der tøndetævere har for vane at gøre, når Finn Nørbygaard og Linie 3 fyrer en fortærsket vittighed af.

Alle taler om de – relativt nye – behjulede sataner, som er alle steder. På fortorvet, cykelstier, togperroner, storcentre og selv i Netto! Jeg troede, det bare var en dille. Du ved ligesom med yo-yo’en, der kommer tilbage hvert 7. år. Det der bibelske med 7 fede og 7 magre år gælder mange steder; men dog med undtagelser der bekræfter regelen (en kendt komiker/tv-vært kører versionen: 7 fede og 7 federe år.)

Nuvel.

Det virker desværre som om, de er kommet for at blive, selv om de er til stor irritation for mange. Og vi ER mange. Jeg kender i hvert fald én, der er mindst lige så irriteret, som jeg er, og han hedder Palle og siger mange kloge ting. Og de er farlige. Så sent som i går blev jeg kørt over af en med 4 hjul nede ved Nordhavn Station, hvilket resulterede i, at jeg drejede direkte ind i Aldy og købte en hel del gammelt julekonfekt til stærkt reduceret pris. For jeg er også hoppet på “stop slikspild”-bølgen, selv om det er lettere sundhedsskadeligt. Så nu sidder jeg her med voldsom marcipankvalme på grund af en påkørsel.

Da jeg var barn – altså i “gamle dage” – var de ikke udbredt. Dengang kunne folk godt slæbe sig afsted uden hjul. Og hvis de så bare havde bløde hjul, så de ikke larmede så meget, ville det måske være ok; men næhe nej det er altid hårde massive plastichjul, for de larmer mere. Og det ender vel med, at der skal sættes strøm til dem, så de kan blive selvkørende. Og jeg tror desværre ikke der kommer et forbud mod dem. Det er som om, det er blevet alles RET at benytte dem – til ALT.

Og jeg må sa indrømme jeg selv har et par stykker i kælderen, men jeg bruger dem kun, når jeg en sjælden gang skal ud at rejse. Og jeg viser hensyn, når jeg bevæger mig rundt med den rullekuffert.

Jeg er iøvrigt også ret irriteret på de der elektriske løbehjul; men det er en helt anden historie.

Kærligst

Bundsgaard