Fransk julevisit

Kære Dorset

Ja, nu er det jul igen, nu er det jul igen og åhh hvor har jeg kvalme.

Folk bliver påtaget høflige og hilser på alt og alle og ønsker sågar chaufføren på linje 37 ”god jul” (uden at mene det.)

Det er så også tiden hvor man modtager julekort. Nåhh nej. Man får en ”alle-mail”, hvor folk på 2-3 sider (lille skrifttype) i et Word-dokument fortæller om året der er gået i deres familie. En slags upersonlig rapport som var det Novo Nordisk, der skulle aflevere årsberetning. Vor herre bevares. Send mig dog 4 linjer – HÅNDSKREVET!

Nuvel. Så kom der også lige denne:

”Alt vel på Østerbro? Kikker forbi ved lejlighed.”

Jamen, jamen. Jeg har jo tidligere harceleret over udtrykket ”Alt vel?” Og det bliver sgu ikke bedre af, at vedkommende så lige udvider spørgsmålet til, om alt er vel påheleØsterbro. Bevares, det er en af de bedre bydele i Kbh; men jeg mener at have læst, at der er bøvl med et kloakdæksel omkring Ribegade og der er helsekostbutikker, som ikke har fået købt nok spelt hjem til julen, så jeg kan jo ikke – ubetinget – svare ja til det spørgsmål.

”Kikker forbi” – der er sgu da også lige luftigt nok. Hvorfor ikke kikke ind, eller ligefrem kommeind?

En grundanalyse af ”ved lejlighed” afslører jo også, at der er tale om ”når jeg gider/ikke har andet at foretage mig” – så alt i alt en ret slap melding. – Et Fransk Visit.

Og hvad i lede jule helvede ER det lige med de der begreber, som starter med ”Fransk”? Det er noget, der ikke rigtig er. Lad mig give et par eksempler:

Fransk altan: Ja, det er en altan – og så alligevel ikke.

Fransk manchet: I tror måske, jeg har en dyr skjorte på….

Fransk kys: Når man nu ikke har modet til en tungeslasker.

Fransk vask og strygning: ”Hattelak”

Fransk Hot Dog: En hot dog og så alligevel ikke rigtig.

Franske kartofler: Det er vel nærmest bare olie og salt bundet til noget, der engang groede i jorden.

Og så er der jo den Franske Klovn, som mest af alt giver mig associationer til tidligere chefer.

Nuvel.

Jeg burde skrive et par julekort; men efter PostNord har overtaget den butik med tvivlsom omdeling, skulle jeg jo ha’ sendt dem i august. Så jeg bestiller en rejse til Gran Canaria i stedet for – det kan man gøre på nettet – uden håndskrift.

Og så kan dem jeg holder af få en sang fra de varme lande i stedet for.

 

Kh

Bundsgaard