Tilbage til journaliststudiet!

Kære Bundsgaard.
Jeg havde en mærkelig oplevelse i dag. Det kan faktisk være, jeg er den eneste, der nogensinde har haft den!
Jeg greb nemlig mig selv i at tænke “Jeg savner DR-Update”. Hva’be’har?!
Kan du huske den, den lidt stedmoderligt behandlede DR-kanal, der sendte nyheder i TV-verdenens mindste båndsløjfe, så man på et sted mellem 4 og 9 minutter kom igennem, hvad de nu lige havde på programmet, når man tændte.
DR-Update sendte fra et lille studie, hvor en vært lavede overlæg mellem forskellige indkøbte billeder. Ingen korrespondenter, der med tyk hektik på stemmebåndet sendte live fra klodens brændpunkter, som Flyvergrillen i Kastrup eller foran Louis Nielsen-butikken på Kongensgade i Odense. Og ingen tilfældige forbipasserende, som hektisk fik fremstammet en mening, fordi der blev presset et kamera op i ansigtet på dem.
For ikke et ondt ord om TV2-News, som gør det så fint. Jeg er bare altid uheldig når jeg tænder for kanalen.
Som regel dumper jeg ind i slutningen af en form for “debat”, hvor en håndfuld alfahan-brøleaber er ved at nå til et debatmæssigt klimaks, hvor de råber i munden på hinanden om, hvem der fik ret, sidste gang de sad i studiet og var alfahan-brøleaber. Tit fulgt op med en eller anden kæk konkurrence, der kårer “ugens et-eller-andet”, så vi sikrer os at vi holder fokus på panelet og ikke på virkeligheden.
Så er der nogle reklamer, afspejlende forskellige firmaers grad af åndeligt armod, og SÅ kommer vejrudsigten, der fortæller mig nogenlunde det samme som mit vindue, bortset fra at det åbenbart ikke er nationen, der er ramt af tæt tåge, men bare mig, der bør ringe til en vinduespudser.Men heldigvis går vi ikke direkte videre til morgendagens prognose, men kan først fornøje os med et billede, som Britta fra Faaborg har sendt til redaktionen. Det kan være nogle lidt fladmaste blomster, eller en collage, bestående af halvdelen af udsigten fra hendes køkkenvindue, og halvdelen af hendes tommelfinger, men uanset, hvad Britta har fornøjet os med i dag, så hjælper det med at blødgøre det efterfølgende chok over at vejret i morgen bliver nogenlunde som vejret i dag.
Og SÅ kommer der nyheder, omsider, med det primære fokus rettet mod politiske uenigheder og nogle, der har sagt eller gjort noget horribelt. Det er meget noget med at en stakkels journalist står og fryser foran et domhus et sted, og fortæller hvad der skete for nogle timer siden, derinde i varmen. Eller der er politikere igennem LIVE, som svarer på noget en anden politiker sagde om formiddagen, og så smiler, gnidret og kunstigt, mens de venter på at spørgsmålet bliver stillet færdig, så de kan ignorere det og “svare”, hvad de hele tiden havde tænkt sig.
Jeg ved godt, de ikke har andre nyheder end DR-update havde, og at de producerer dem med væsentlig bedre virkemidler, men man skal se ca en time, før man finder ud af, der ikke er sket noget i verden, og det gik væsentlig hurtigere på DR-Update.
KH Dorset.