På tankens slot studenten bor – og bag på en larmende lastbil!

Kære Bundsgaard.

Så er det midsommer – dagene hvor den fagreste blomst i den danske fauna springer ud:
Studenterne!
I skrivende stund holder en lastbil fuld af dem udenfor mit vindue, hvilket får alt i min stue til at ryste og skramle: Ikke på grund af lastbilen, men på grund af deres gigantiske lydanlæg, der afspiller et nummer, der hedder ”Baby”, hvilket også udgør mindst 85% af teksten. (de sidste 15% er ”åååååh”)

Men du kan tro, jeg under dem det. De skal bare give dem gas og nyde dagen, livet, ungdommen og alle de muligheder, der står pivåbne lige nu.

Det eneste, jeg er lidt pikeret over er diskriminationen: Hvorfor får vi andre aldrig lov til at fejre ting på den måde? Jeg husker ikke ét eneste af de tv-projekter, vi har lavet sammen, hvor der efter sidste udsendelse blev lejet en åben vogn, så vi spritstive og hujende kunne køre omkring og vifte med lambrusco-flasker og Betamax-bånd?! Måske udsmykket (altså vognen, ikke os) med banneret ”Dyt tre gange for knastør sarkasme”?

Jeg ved godt, det er en overgangsrite og alt det dér, men vi, der aldrig blev rigtig voksne, må da også have en mulighed for at få den oplevelse. Selvfølgelig kan man ikke udelukke at den rent biologiske alder kunne blive et problem: Teenagepigen er den eneste dyreart, der kan hvine overgearet i 8 timer i træk. Selv de fleste fuglearter giver op på den kvarte tid, og skriver en klage til deres fagforening (Trækfuglenes Fællesforbund). Nu hvor jeg tænker over det så er det meget få menneskers idé om en festlig dag at køre rundt i tæt bytrafik på ladet af en lastbil 9-10 timer i træk. I vores alder ville man nok efter tyve minutter tænke ”bliver vi ved sådan hele dagen, eller skal vi snart finde et sted at sidde ned?!” Faktisk tror jeg, at de par minutter der gik med gentagelser af ordet ”baby”, med polyfon karaoke-ledsagelse, inden lastbilen kørte videre, var lige præcis den mængde studenterkørsel, jeg ville synes var sjov.
Så egentlig var der ikke noget, udover et stort tillykke til de unge mennesker.

Kærlig hilsen til dem og dig fra Dorset.