Medina ramte minksagen lige i røven

Kære Bundsgaard.
For 10-11 år siden begyndte jeg at komme til Folkemødet. 
Som på alle andre adresser, var der meget ved mødet, jeg ikke forstod, men en af de mærkeligste ting var den almene begejstring for “Kopenhagen Fur”.

Det virkede som om de betalte mange af partiet Venstres aktiviteter, men mærkeligere: Som om alle journalister og mediefolk bare så firmaets område som en kilde, der flød med gratis bobler.
“Fur”, som de kærligt blev kaldt, var rundhåndede overfor pressen, men først og fremmest rundhåndede overfor Venstre.

Jeg anede ikke hvem de var, og gad ikke google, men det var tydeligt at de betalte en stor del af Venstres Folkemøde.

Det skulle jeg jo have luret, Hans! Så kunne jeg have fundet en blikkenslager eller et legeland eller måske en ostebutik på nordkysten, som jeg utrætteligt kunne have promoveret, hvis de havde betalt min billet til Bornholm.

Der kan jeg jo kun takke Venstre og Kopenhagen Fur: For at fjerne min barnlige naivitet. Som den idiot, jeg var, så troede jeg den slags ville være ulovligt: At man modtager penge fra et firma, og til gengæld utrætteligt kæmper for det firmas mulighed for at berige sig yderligere.

Hvis jeg havde gjort det som gøglerklovn, havde det kun været lidt klamt, men når et regeringsparti insisterer på at firmaet, der har foræret dem formuer, skal repræsenteres i den komité, der skal uddele milliarder til selvsamme firma, så kan det vel kun kaldes korruption?

I går var der en historie i Ekstra Bladet om at Kopenhagen Fur ifølge den minkerstatningskommission, de selv dominerer, bliver vurderet til en værdi på 3,9 MILLIARDER kroner. Selvfølgelig af et revisionsfirma, som Kopenhagen Fur selv har betalt for vurderingen.

Jeg synes, det lyder realistisk. Tænk, hvor mange Venstre-politikere, som Kopenhagen Fur må have liggende ude på deres fjernlager, og alle de moralske pelse, de har flået af bemeldte Venstre-folk. Det løber op!

Løkke og Støjbergs moral må jo også være gemt et sted derude.

Det, jeg ikke fatter, udover de 1000 andre ting, jeg ikke forstår, er hvordan man kan slippe afsted med korruption, bare man har et flertal i Folketinget. Var der ikke engang en Ombudsmand? En selvindsigt? En form for moral?

Nu skal minkavlerne have 30 milliarder, for de mink, de skulle dræbe nogle uger før tid, for de mink, de havde tænkt sig at anskaffe, de mink, de ville have plads til i deres fiktive udvidelser og de mink, der måske ville være dukket op af sig selv, hvis de havde vidst, hvor løst pengene sad i Kopenhagen Fur.

Jeg ønsker af hele mit hjerte at det fine pels-firma kan få alle de milliarder, de så inderligt har fortjent for deres mangeårige dyremishandling. Mest fordi, det må være så kostbart at genkøbe Venstres folketingsmedlemmer et minimum af moral.


Jeg ville gerne citere en begavet filosof eller berigende fransk forfatter, men det eneste, der springer frem er et citat fra en dame ved navn Medina:
“Se på mig mens jeg brækker mig”.

Ikke dig, Hans. Vi skal snart spise blåskimmelost, for det er også mærkeligt.

Kærlig hilsen Dorset.