Mit nye yndlingsprogram

 

Kære Bundsgaard.

Nu har vi været mere eller mindre nedlukkede i 15 måneder af den her pandemi, og folk skyder skylden på alt muligt forskelligt: Regeringen, lægevidenskaben, Illuminati, men ingen skyder skylden på de rigtige: En ung mink, der mærkede en blussende kærlighed til en lidt sygt udseende flagermus, da de kom trissende afsted langs Yangtzeflodens venstre bred.

Men medierne bebrejdes mest af alle. Folk kalder dem ”venstreorienterede” eller ”regeringsvenlige” eller ”Mainstream”, hvilket er komisk, når man tænker på, hvor afsindigt bange, de fleste medier er for at blive fanget i at have en holdning

Til gengæld er de – helt objektivt – højreorienterede på (i hvert fald!) et enkelt område:
De ”kendte” bliver behandlet på en helt anden måde, end de mennesker, man på mediesprog kalder ”almindelige”. Hvis man har bare en form for succes, så bliver man pylret om og får serveret sin foretrukne kaffedrik som belønning for at man har nedladt sig til at stille op.

”Almindelige mennesker” bliver kommanderet rundt med, og talt til som tungnemme børn.

Og jeg forstår det godt, for kendte mennesker kunne jo vælge at bruge deres tid på alt muligt andet.

Men man kunne jo sagtens lave TV om de rigeste mennesker i middelklassen. Man kunne endda tvinge dem, eftersom de fleste succesfulde mennesker har det tilfælles at de er statsstøttede:

”Tom er chefredaktør for en større landsdækkende avis, men har meget svært ved at forholde sig til medicinske fakta. Se, hvordan han roder sig ud i dummere og dummere søforklaringer i kampen for at bevare sine 17 millioner i mediestøtte”.

Eller:

Martin er serie-iværksætter: Han skal foran 5 langtidsledige fortælle, hvorfor han ikke bare bevarede de jobs, der var i hans første virksomhed.

Eller det fine TV-koncept:

”Vi har lukket 7 af Folketingets løsgængere ind på et luksushotel i Mexico: Se hvordan de kæmper for at forklare hvorfor nogen skulle stole på dem! Glæd dig til finalen, hvor én af dem får lov at beholde sit mandat!”

Eller det her:
”Lars har skrevet flere bøger om pligten til at yde, mens han har hevet over 30 millioner hjem på at være politiker: Se om han kan spise et eksemplar af hver bog, inden vi kræver pengene tilbage”.

Eller måske:
”Hans var ’lov og orden-politiker’, til han kørte galt i en brandert. Nu lever han af at gætte galt om politik. Se programmet hvor han skal bunde et shot for hver gang han gætter forkert, og til sidst forsøger at køre hjem i sin Mazda. En daglig udsendelse”.

Man kunne også bare lave en version af ”Debatten”, hvor man stopper op og diskuterer de enkelte sætninger, der bliver sagt af folk, der bliver betalt for at formulere sig?

Kunne det ikke være et fantastisk tv-program?
”Dybvaaaad om Overklassen”?
Jeg er frisk på at skrive, hvis du vil klippe det.

KH Dorset.