Året der slæbte sig afsted

Kære Dorset

Det er ret lang tid siden, jeg har brokket mig – altså her.

Jeg brokker mig dagligt. Det være sig klagesag til Ankestyrelsen, div. postordre-firmaer og senest Wolt (der var et låg der var gået af bøtten med chili).

Det er jo nærmest brok i det skjulte. Brok, som læsere går glip af. Men det er hårde tider for hverdagsbrokkeren. For når man brokker sig over hverdagsting, bliver man mødt med en attitude (især fra Facebook-almuen), som er man Maude, der udbryder: “Hans christian. Vi har løbesod!” Alt imens flyvebladene med Oprop! drysser ned fra de Tyske flyvemaskiner.

Gennem lang tid er jeg blevet overhalet indenom (og udenom) af fx en Tv-vært, der er blevet krænket eller en overborgmester, der hellere vil slikke i øret end slikke på en udskældt Eskimo-is, hver gang jeg har haft mine fedtede fingre på tasterne.

Og hver gang jeg i selskabeligt sammenhæng (med behørig afstand), påpeger alvorlige ting såsom, at julen starter for tidligt, PostNord bliver ringere og ringere eller der er knas med min dørtelefon, ja så bliver jeg trumfet over med genbegravelse af mink (som vel næppe får den samme mediedækning som Dronning Dagmar).

Nuvel.

Det er jo lige tiden til at kikke på “Året der gik”, for om lidt flyder flow-tv over med det. Og vi ved jo godt hvad de programmer kommer til at handle mest om! Det er så sikkert som amen i en halvtom julekirke. Det er så sikker som, at Margrethe igen i år har fået hæftet papirerne til nytårstalen sammen.

Så her er lige et lille udpluk fra min liste over brok, der ikke kom med i 2020:

– Toiletrullen der vender forkert

– Steak-Knive der stå med skaftet opad i opvaskemaskinen

– Osten der bliver hulet

– Dem, der trykker på midten af tandpastatuben

– Folk, der taler i mobil, mens de vælger pålæg i Netto

– Ud først så ind (det gælder også i Netto)

– Tyggegummitygning på Tv

Og som min gode ven Jesper Ranum tilføjer:

– Dem der ikke bruger toiletbørsten

– Topmadrasser der glider nedad

– Dem der tager den sidste kaffe uden at brygge ny

– Opladere og ledninger der aldrig er, hvor man skal bruge dem

– Powerbanks uden strøm på.

– Støvsugerposer der altid passer til en anden model end den man selv har…

– Bio-plastposer der går i stykker når man river dem af rullen….

– og NEJ man stiller ikke en tom mælkekarton tilbage i køleskabet.

Nåhh ja. Så er der jo også det der Corona. DET er også virkelig irriterende.

Kærligst 

Bundsgaard