Den store madløgn

Kære Bundsgaard.

Jeg har forsømt vores herlige brokkeblog. Jeg hører ellers normalt ikke til dem, der tager let på beklagelser, men jeg har simpelthen ikke haft noget at brokke mig over.

Resten af verden har ellers rigeligt at se til: Klimakrisen, der efter alle seriøse forskeres opfattelse uafværgeligt vil føre til menneskehedens udryddelse, og det mulige genvalg af Donald Trump, der sandsynligvis vil give det samme resultat. Og værst af alt: At vi har mistet muligheden for at gøre noget ved det, fordi vi har givet afkald på den mest grundlæggende værdi for et civiliseret samfund, nemlig at der er forskel på sandt og falsk.

Alle, fra verdensledere og spindoktorer til gemene bloggere synes ikke, der er noget galt i at fremstille verden, som de godt kunne tænke sig, den var, helt uden forbindelse til, hvordan virkeligheden rent faktisk ser ud.

Og den accept af løgn er en katastrofe, som vil føre til jordens undergang, kort og godt, og dermed alles uundgåelige død. 

MEN … det vil også være skidt for visse lokale næringsdrivende, og det er jo mere i Bloghovederne-boldgaden.

Problemet er at vi alle lyver, og det kan vi ikke være bekendt. Det er ikke bare lav moral, høj selvfedme og dybt forkasteligt. Det driver også butikker ud over fallittens rand i mit kvarter.

Jeg bor lige ved den fine Falkoner Allé. Der er meget få aktive falkejægere tilbage, og heller ikke så mange af de computerbutikker, der for 10-15 år siden nærmest dominerede kvarteret. Faktisk er de allerfleste forretninger frisører eller fødevareudsalg. 

Og her har vi problemet, for selvom man ikke skal lefle for folk, så forsøger de fleste, der starter et fastfoodsted vel at afklare, hvad det egentlig er, som folk vil fortære. Og der fucker vi dem benhårdt, nu om dage. Ikke bare Donald Trump, for ham har jeg aldrig mødt på Falkoner Allé, selvom han garanteret ville påstå, han ofte kigger forbi kvarteret.

De senere år, hvor jeg har slæbt først en aldrende, senere to meget unge hunde, rundt i kvarteret, er der opstået salatsteder, “sund slik”-steder, et skyr-sted og lige nu passerer hundene og jeg også et vegansk falafel-sted!

Og de fødevaresælgende folk er jo ikke dumme! Det er kun fordi, vi andre poserer på de sociale medier med en strøm af salater og superfoods at stakkels mennesker bliver forlokket til at tro, det er den slags, vi faktisk spiser. Så nu er der lige åbnet en butik ved navn “Kale”, på mit nærmeste gadehjørne. Som udelukkende serverer kålsalat! Og et lyskryds længere oppe er man ved at gøre klar til et avokadosted. Som en form for grøntsagsapartheid, hvor de ikke må blande sig.

For de eneste steder, der altid er fyldte i mit kvarter er konditorierne. Og det lokale pizzeria. Og fabrikanter af andre ting, vi nødigt indrømmer at indtage. Går jeg om hjørnet i retningen modsat Kål-stedet, kommer jeg til en kagebutik. Der er altid fyldt med folk, der spiser kæmpestore stykker cheesecake.

Og der lukker sjældent nogle kebabbikse, pizzaforretninger eller andre steder, der bedriver dybstegning. De omstrukturerer højest. Til højere usundhed!

Måske prøver vi underbevidst at slå os selv ihjel? Ikke kun med vores fastfoodvalg, men også med vores accept af løgnen.

Kærlig hilsen Dorset.