Live fra stilstand

Kære Bundsgaard.

Jeg tror på tidsrejser! Jeg. ved godt, det lyder relativt okkult, men man kan også bare definere sig til det: Alle rejser er jo rejser i tid.

Men ingen rejser i tid er så konsekvente som DSBs. Jeg er i gang med en lige nu, hvor jeg faktisk er blevet lidt forvirret. Jeg burde ligge hjemme i min seng, lykkeligt. snorkende, men jeg sidder her på Borup Station og taster.

Jeg tog fra Aarhus 21:42 – sidste tog mellem Danmarks næststørste og Danmarks eneste by – og jeg skulle have været på Hovedbanegården 01:37.  Til gengæld har jeg fået forsinkelserne grundigt forklaret hele vejen, lige til nu. Så var et togsæt ikke kommet frem endnu, og så skulle vi holde og vente på et modkørende tog og så fandt vi endelig nogle signalproblemer og så … er Borup åbenbart en form for charterdestination, man satser meget på i DSB-regi.

Det virker umiddelbart ikke som et sted, jeg ville besøge. frivilligt, men vi holder her endnu.

Klokken er 02:13. De fortæller ingenting. DSBs ansatte er så vant til at alt bryder sammen at de tager  det med overskud. DSBs ledelse burde bruge al deres vågne tid på at kramme og kysse deres ansatte, og så måske overveje, om kolleektiv transport var deres ting.

Det er sporarbejde,  Bundsgaard. Jeg sidder her med en folder om sporarbejdet. Det skulle have været færdigt 12. juni.  Men vi venter stadigvæk.

Og. ved du hvorfor? Jeg hørte en trafikforsker forklare det med at kollektiv trafik i Danmark er forbeholdt “GBF-segmentet”. Eller “gamle, børn og fattigfolk”. Derfor er der aldrig brok, eller i hvert fald aldrig brok, de ansvarlige tager sig af. Men hvorfor indfører vi ikke at hvis man. arbejder hos DSB, Banedanmark. og lignende, så må man IKKE eje en bil. Så skal ens totale transport foregå med tog og bus.

Måske kunne de lære lidt af det? At for de fleste af os er det ikke ligemeget om vi ligger under dynen eller sidder på Borup Station? At vi gerne vil have et minimum af pålidelighed.

Og at jeg personligt synes, det er åndssvagt at jeg både kunne spare tid og penge ved at fravælge toget, når  jeg ene mand skal køre frem og tilbage til Aarhus, ved at tage min diesel-Mondeo.

Men nu kører toget! Vi nærmer os Roskilde, og der  er kun et minut, til jeg er en time forsinket.

Eller to en halv, hvis jeg havde taget bilen.

Nu er  vi i Roskilde, men jeg. står ikke af. Jeg  tager bare hjem og tjekker olien på min bil.

Den skal holde længe.

Kærlig hilsen Dorset