Kontorchef Svend Egmose må på kursus

Kære Dorset

Normalt svarer jeg pænt, hvis folk skriver pænt til mig. Hvis folk skriver mindre pænt, det være sig lige fra let krævende til truende, så svarer jeg i samme tone (eller en tand grovere), eller også gider jeg simpelthen ikke bruge tid på dem. Sådan er tilfældet med kontorchef Svend Egmose. Hr. Egmose er tilsyneladende kontorchef i Danmarks Statistik, som siden september 2011 har hørt under Økonomi- og Indenrigsministeriet. Fedt for ham, bortset fra det på en eller anden måde, er steget ham til hovedet. Han skriver til mig via e-boks:

Der er flere ting i den henvendelse, som gør mig lettere rasende: Han starter med “Kære.” Hey, hallo Hr. Egmose. Vi er ikke engang på fornavn, så lad da lige være med at indlede din fatwa af en skrivelse som om, vi er nært beslægtede eller har sovet i ske sammen på en telttur til Harzen. Det med at starte med “Kære,” betyder som regel enten, at man er virkelig gode venner eller i familie, eller også er det folk der vil ha’ noget. Det være sig information, din tid, penge eller ulønnet arbejde. Så (Kære) Svend (vi ER åbenbart på fornavn) allerede ved første ord i din skrivelse skyder du forbi.

Herefter skriver du: “Vi har tidligere kontaktet dig om deltagelse i Danmarks Statistiks
Arbejdskraftundersøgelse.” Du har så tydeligvis ikke registreret (og er det ikke netop jeres spidskompetence?), at jeg heller ikke ønskede at deltage sidste år (pga. din Nazi-måde at skrive på.) Når jeg bruger et kraftudtryk som Nazi (det har jeg lært af Kristoffer Eriksen), så er det fordi, at Svend nu fortsætter med en trussel: “Hvis vi ikke har modtaget dit svar inden på onsdag, ringer vi til dig på ☏ 20 9299 47.” Og det er ikke en tom trussel. Svends håndlangere har ringet 5-6 gange om dagen i over en uge – jeg gad ikke at svare.

Det er sjældent, at jeg gider arbejde gratis; men her er et (faktisk flere) helt gratis tip kontorchef Egmose: Skriv pænt og tag det ikke som en selvfølgelig, at jeg vil bruge min tid på dig. Motiver mig til at svare ved fx at skrive: Det ville være os en stor hjælp, hvis… osv. Der er mange hjemmesider, hvor man ligefrem bare kan kopiere de fraser fra. Og kontorchef Svend Egmose du skal da på kursus. Det behøver ikke være 3 dage med ophold i Jylland. Bare lige en formiddag hvor du lærer helt simple og grundlæggende regler i kommunikation. Ting de fleste af os andre har tillært os gennem livet – helt gratis.

Nuvel. Jeg fik stoppet det ringeri. For i brevet står der jo: “Er dette ikke det korrekte nummer, kan du indtaste det rigtige her: Skift
telefonnummer.” Så jeg ændrede det til 33141448.

Svend & co. har ikke ringet siden.

 

Kh

Bundsgaard